Promocija slikovnice u petak 19. lipnja 2015. godine u 10,00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Duga Resa.

 

Slikovnica ‘Ksen i šumska priča’ namijenjena djeci predškolske dobi. Ona jednostavnim, razumljivim tekstom i pitkom rimom prenosi djeci informacije o nekim biljkama i životinjama bogatog svijeta šume. Opis pojedine biljke ili životinje dat je u formi pjesme-zagonetke. Šarmantne ilustracije skladnih boja dopunjuju svaku pjesmu i na jasan način nude odgovor na ‘zagonetku’. Na svim ilustracijama pojavljuje se pas Ksen koji kroz interakciju s biljkama i životinjama približava djeci prirodu.

 

Rima i ritam pjesama-zagonetaka imaju mnemotehničku funkciju u učenju novih riječi, usmjeravanju pažnje, razvoju opažanja, pamćenja, mišljenja, logičkog zaključivanja, što posebno dolazi do izražaja kod djece mlađe dobi. Nakon nekoliko čitanja, djeci se pruža mogućnost nadopunjavanja izostavljenih riječi iz pjesama jer se rima lako pamti.

 

Autorica i ilustratorica ovom slikovnicom žele potaknuti djecu na češći boravak u prirodi, na učenje o živom svijetu koji nas okružuju te na brigu o krhkom, a bogatom prirodnom okolišu.

Pitaj o proizvodu
 
 
reCAPTCHA challenge image
 
     
  Get a new challenge  
Get an audio challenge
Help